Het citroensausje geeft het kippevlees een heel aparte smaak.
Bereidingswijze
- Was de kip met lauwwarm water en dep het vlees goed droog met keukenpapier of een schone doek.
- Smelt de boter in een steelpan en doe er de geraspte citroen en het citroensap bij.
- Roer er de salie, knoflook, foelie, peper en zout naar smaak door.
- Steek de barbecue aan, of verwarm de grill.
- Bestrijk het rooster met olie en de kipdelen met de kruidige citroenboter.
- Leg het vlees op het rooster van een niet te hete barbecue of onder een middelmatig verhitte grill.
- Bestrijk het vlees regelmatig met de citroenboter en keer het om een gelijkmatige bruin kleur te krijgen.
- Controleer of het vlees gaar is; met een vork kan dan door het dikste gedeelte van het vlees tot op het been worden geprikt.
- Dien het gerecht op met de kruidige citroenboter of diverse barbecuesausjes.
- Geef er stokbrood of frites bij en een rauwkostsalade.