Rob's kookboek

Kip van de grill of barbecue

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 kipdelen
  • 75 g boter
  • geraspte schil van ½ goed geboende citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel salie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • ½ theelepel foeliepoeder
  • witte peper uit de molen
  • zout
  • 1 eetlepel olie

Het citroensausje geeft het kippevlees een heel aparte smaak.

Bereidingswijze
  1. Was de kip met lauwwarm water en dep het vlees goed droog met keukenpapier of een schone doek.
  2. Smelt de boter in een steelpan en doe er de geraspte citroen en het citroensap bij.
  3. Roer er de salie, knoflook, foelie, peper en zout naar smaak door.
  4. Steek de barbecue aan, of verwarm de grill.
  5. Bestrijk het rooster met olie en de kipdelen met de kruidige citroenboter.
  6. Leg het vlees op het rooster van een niet te hete barbecue of onder een middelmatig verhitte grill.
  7. Bestrijk het vlees regelmatig met de citroenboter en keer het om een gelijkmatige bruin kleur te krijgen.
  8. Controleer of het vlees gaar is; met een vork kan dan door het dikste gedeelte van het vlees tot op het been worden geprikt.
  9. Dien het gerecht op met de kruidige citroenboter of diverse barbecuesausjes.
  10. Geef er stokbrood of frites bij en een rauwkostsalade.