Rob's kookboek

Kruidige hamlapspiesen met paprika

Bereidingstijd
  • 50 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g hamlappen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 4-5 eetlepels olijolie extra vierge
  • 2 rode paprika's
Bereidingswijze
  1. Pers de teentjes knoflook boven een kom uit en roer de specerijen en de olie erdoor.
  2. Snijd de hamplappen in blokjes van 2-3 cm en schep ze door het oliemengsel.
  3. Laat het vlees tenminste 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
  4. Snijd de paprika in blokjes van 2-3 cm.
  5. Steek de stukken vlees en paprika om-en-om aan de spiesen.
  6. Druk ze stevig tegen elkaar.
  7. Bestrijk ze rondom met het restant van het oliemengsel.
  8. Bestijk de soiesen opnieuw met wat van de afgedropen olie en rooster ze circa 10 cm boven de hete kolen in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
  9. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met de olie.