Rob's kookboek

Mediterane varkensfiletlapjes

Bereidingstijd
  • 30 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 varkensfiletlapjes
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel fijgehakte verse tijmblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pakket ratatouillegroente (aubergine, courgette, rode paprika, ui)
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Tip van de kok
  • Voeg 2 tot 3 tomaten in stukjes aan de groete toe.
  • Lekker met een pastasalade.

Hollands gerecht met een zuidelijk tintje

Bereidingswijze
  1. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af.
  2. Pers de citroen uit.
  3. Wrijf het vlees in met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepelcitroenrasp, ½ eetlepel tijm, peper en olie.
  4. Laat het vlees op een platte schall tenminste 10 minuten afgedekt marineren.
  5. Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in grove stukken en de ui in dunne partjes.
  6. Rooster de varkensfiletlapjes in 6-8 minuten bruin en gaar op de skottelbraai.
  7. Keer ze regelmatig.
  8. Schuif het vlees na 4 minuten roosteren opzij en schep de groente door het bakvet.
  9. Bak de groente al omscheppend in 8-10 minuten gaat.
  10. Neem het vlees eraf.
  11. Schep de restvan de tijm en citroensap door de groente en breng het mengsel op smaak met een beetje citroensap, zout en peper.
  12. Schep de groente op 4 borden ne leg het vlees erop.