Hollands gerecht met een zuidelijk tintje
Bereidingswijze
- Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af.
- Pers de citroen uit.
- Wrijf het vlees in met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepelcitroenrasp, ½ eetlepel tijm, peper en olie.
- Laat het vlees op een platte schall tenminste 10 minuten afgedekt marineren.
- Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in grove stukken en de ui in dunne partjes.
- Rooster de varkensfiletlapjes in 6-8 minuten bruin en gaar op de skottelbraai.
- Keer ze regelmatig.
- Schuif het vlees na 4 minuten roosteren opzij en schep de groente door het bakvet.
- Bak de groente al omscheppend in 8-10 minuten gaat.
- Neem het vlees eraf.
- Schep de restvan de tijm en citroensap door de groente en breng het mengsel op smaak met een beetje citroensap, zout en peper.
- Schep de groente op 4 borden ne leg het vlees erop.