Roosteren op de barbecue of op de grill is een gezellige bezigheid.
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in blokjes van 2 cm.
- Was de champignons en verwijder daarbij de harde en donkere delen.
- Droog de champignons en snijd de grote exemplaren overlangs door.
- Was en droog de courgette of komkommer, snijd die overlangs door en snijd er 1,5 cm dikke stukken van.
- Was en droog de tomaatjes; snijd ze overlangs door en verwijder de harde delen en de zaadjes.
- Maak een sausje van 1/2 eetlepel olie met de tomatenketchup, citroensap en de ui en maak het sausje pikant van smaak met sojasaus, suiker, peper en zout.
- Bestrijk de pennen en het rooster dun met olie.
- Verwarm de barbecue of grill voor.
- Rijg de blokjes vlees om en om met de champignons, de courgette of komkommer en de tomaten aan de pennen.
- Bestrijk de stukjes vlees en groente met olie en leg de pennen op het rooster.
- Laat het vlees onder geregeld keren en af en toe bestrijken met olie gaar en mooi van kleur worden.
- Geef de saus er apart bij.