Rob's kookboek

Mixed grill

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 6 tot 8 personen
  • 250 g varkenshaas
  • 250 g runderbiefstuk van 2 cm
  • 150 g kleine champignons
  • 1 klein courgette of komkommer
  • 300 g soeptomaatjes
  • 4-5 eetlepels olie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 geraspte ui
  • sojasaus suiker
  • peper
  • zout
Tip van de kok
  • Varieer dit gerecht door ander vlug-klaar vlees van kalf of lam, gehaktballetjes, worst of stukjes kalfs- of kippelever te gebruiken met b.v. plakjes ui of zoetzure uitjes, stukjes paprika of zoetzure bietjes.

Roosteren op de barbecue of op de grill is een gezellige bezigheid.

Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm.
  2. Was de champignons en verwijder daarbij de harde en donkere delen.
  3. Droog de champignons en snijd de grote exemplaren overlangs door.
  4. Was en droog de courgette of komkommer, snijd die overlangs door en snijd er 1,5 cm dikke stukken van.
  5. Was en droog de tomaatjes; snijd ze overlangs door en verwijder de harde delen en de zaadjes.
  6. Maak een sausje van 1/2 eetlepel olie met de tomatenketchup, citroensap en de ui en maak het sausje pikant van smaak met sojasaus, suiker, peper en zout.
  7. Bestrijk de pennen en het rooster dun met olie.
  8. Verwarm de barbecue of grill voor.
  9. Rijg de blokjes vlees om en om met de champignons, de courgette of komkommer en de tomaten aan de pennen.
  10. Bestrijk de stukjes vlees en groente met olie en leg de pennen op het rooster.
  11. Laat het vlees onder geregeld keren en af en toe bestrijken met olie gaar en mooi van kleur worden.
  12. Geef de saus er apart bij.