Rob's kookboek

Pittige speklapjes met ananas

Bereidingstijd
  • 25 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 speklapjes à 100 g
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine ananas
  • 6 bosuitjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Tip van de kok
  • Schep met de ananas ook wat repen rode paprika en/of plakjes wortel door het bakvet.

Lekker knapperig van de skottelbraai.

Bereidingswijze
  1. Wrijf de speklapjes in met sambal en olie, leg ze op een schaal en laat ze tenminste 10 minuten afdgedekt liggen.
  2. Snijd de ananas in plakken, schil ze, verwijder de harde kern en snijd ze in stukken.
  3. Snijd de bosuitjes in stukken.
  4. Bak de speklapjes (zonder extra vet) op de skottelbraai of in een paëllapan op het vuur in 6-10 minuten krokant, bruin en gaar.
  5. Keer ze regelmatig.
  6. Schuif het vlees na ± 5 minuten opzij, schep de ananas en bosui door het bakvet en bak dit even mee.
  7. Schep de koriander door de ananas met bosui en voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Leg de speklapjes op 4 borden en schep de ananas met bosui erover.