Dit gerecht kan worden bereid op de barbecue of met behulp van grill, maar ook in de koekepan op het fornuis.
Bereidingswijze
- Vermeng de sojasaus met 4 eetlepels olie, de gesnipperde ui en het citroensap tot een marinade.
- Doe er de djintan, de sambal oelek, de knoflook en het korianderpoeder bij.
- Rijg de stukjes vlees aan pennen (ongeveer 40 g per satépen).
- Leg het vlees in een ondiepe schaal of kom en giet er de marinade over.
- Laat het vlees tenminste 2 uur in de marinade staan.
- Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.
- Bestrijk het rooster met wat olie.
- Laat het vlees uitdruipen in een vergiet of zeef en vang de marinade op.
- Doe de marinade in een pan met de pindakaas en roer het geheel goed door.
- Verwarm de saus, voeg de djahé toe en laat de saus goed warm worden en binden.
- Doe er de basterdsuiker bij en eventueel nog wat zout.
- Verdun het geheel eventueel met weinig water.
- Rooster de saté op de hete barbecue of grill ze in korte tijd mooi bruin.
- Dien het gerecht direct op met stokbrood, of ander brood en een salade van witlof of komkommer met radijs.