Dit Kaukasische gerecht lijkt veel op het Turkse gerecht kebab.
Bereidingswijze
- Snijd het lamsvlees in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte.
- Snijd van deze plakken schijfjes van 2 x 2 cm.
- Maak de kippelevers los van elkaar en verwijder eventueel aanhangende velletjes.
- Doe de rode wijn in de kom met de olijfolie en het citroensap.
- Kneus de rozemarijn- en tijm-blaadjes en doe ze bij de wijn in de kom.
- Verwijder de donkergroene en de harde delen van de prei.
- Snijd de prei overlangs door en snijd deze vervolgens overdwars in dunne, halve ringen.
- Was de ringen zorgvuldig met lauwwarm water en laat ze goed uitlekken.
- Meng de prei, de geperste teentjes knoflook en de inhoud van de kom tot een marinade.
- Leg de stukken lamsvlees en de kippelevers elk op een schotel of in een kom en giet er de marinade over.
- Zorg ervoor dat alle delen van het vlees in aanraking komen met de marinade.
- Zet de schaal koel weg en laat het vlees tenminste 2 uur marineren.
- Roer de gezeefde tomaten met de grenadine glad.
- Doe er het korianderpoeder bij en maak de saus zeer pikant van smaak met zout, worcestersaus en tabasco.
- Schep het lamsvlees en de kippelevers uit de marinade en laat ze apart uitlekken in de zeef.
- Schil de uien en spoel ze met lauwwarm water af.
- Snijd de uien overdwars in 2 helften en halveer deze desgewenst nog eens, zodat de stukken ui even groot zijn als de blokjes vlees.
- Verdeel het vlees in 4 porties.
- Doe hetzelfde met de lever, de stukjes spek en de ui.
- Bestrijk de spiesen en het rooster van de barbecue of grill dun met olie.
- Verwarm de barbecue of grill voor.
- Rijg aan iedere spies om en om het vlees, de lever, het spek en het stukje ui.
- Bestrijk het vlees en de ui met olie en rooster of grill de sjasliks in 15 tot 20 minuten mooi bruin en gaar.
- Serveer er de raspoetinsaus apart bij.