Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Barbecue en grill
- Sosaties vleesspiesen
Sosaties vleesspiesen
Bereidingstijd
15 minuten
Marineertijd
1 nacht
Benodigdheden voor 4 personen
500g rosbief aan een stuk
100g ontbijtspek
2cm verse gemberwortel
2 uien
100 ml witte wijnazijn
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel suiker
zout
versgemalen peper
200g gewelde abrikozen
Tip van de kok
Lekker met gekookte saffraanrijst en gegrilde plakken aubergine.
Bereidingswijze
Snij de rosbief in blokjes van 3 bij 3cm.
Halveer de plakjes ontbijtspek.
Schil en rasp de gemberwortel.
Pel de uien en snij ze in parten.
Doe in een kom de wijnazijn, kerriepoeder, suiker en de gember.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de rosbief, spek, uien en de abrikozen door de marinade.
Laat het vlees afgedekt 1 nacht in de koelkast marineren.
Dep het vlees, ui en de abrikozen droog en verdeel ze over de spiesen.
Grill de spiesen op een barbecue of onder een hete grill in ca. 5 minuten gaar.