Rob's kookboek

Sosaties vleesspiesen

Bereidingstijd
  • 15 minuten
Marineertijd
  • 1 nacht
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500g rosbief aan een stuk
  • 100g ontbijtspek
  • 2cm verse gemberwortel
  • 2 uien
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200g gewelde abrikozen
Tip van de kok
  • Lekker met gekookte saffraanrijst en gegrilde plakken aubergine.
Bereidingswijze
  1. Snij de rosbief in blokjes van 3 bij 3cm.
  2. Halveer de plakjes ontbijtspek.
  3. Schil en rasp de gemberwortel.
  4. Pel de uien en snij ze in parten.
  5. Doe in een kom de wijnazijn, kerriepoeder, suiker en de gember.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de rosbief, spek, uien en de abrikozen door de marinade.
  8. Laat het vlees afgedekt 1 nacht in de koelkast marineren.
  9. Dep het vlees, ui en de abrikozen droog en verdeel ze over de spiesen.
  10. Grill de spiesen op een barbecue of onder een hete grill in ca. 5 minuten gaar.