Rob's kookboek

Souvlakia van vis

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Marineertijd
  • tenminste 2 uur
Grilleertijd
  • 8 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g koolvisfilets
  • 8 eetlepels olijfolie of andere olie
  • 4 eetlepels citroensap
  • witte peper uit de molen
  • zout
  • 2 grote gepelde uien
  • 4 gepelde vleestomaten
  • 12 brede plakken dungesneden bacon zonder zwoerd
  • 6 eetlepels kleingeknipte peterselie
Tip van de kok
  • Vervang de koolvis door stukken andere vis of door stukken vissticks
  • De echte Griekse Souvlakia wordt gewikkeld in een gerezen pannekoek met rauwe uiringen en partjes tomaat.
  • Geef er pilav-rijst of gekookte witte of bruine rijst bij.
  • Met een frisse salade wordt dit gerecht een heerlijke zomerschotel.
Bereidingswijze
Bereidingswijze
  1. Snijd de filets in 12 stukken.
  2. Klop 4 eetlepels olie en het citroensap in een kom.
  3. Voeg daaraan naar smaak peper en een flinke mespunt zout toe.
  4. Bestrijk met dit sausje de stukken vis en zet die afgedekt apart.
  5. Snijd de uien overlangs door.
  6. Verdeel de halve uien in 3 delen.
  7. Warm de grill of barbecue voor.
  8. Snijd de tomaten overlangs 2 keer door.
  9. Strooi er wat peper en zout op.
  10. Bestrijk de stukken vis tijdens het marineren af en toe met de rest van de marinade.
  11. Wikkel de gemarineerde vis in de plakjes bacon.
  12. Steek om en om de stukken ui, de pakjes vis en de stukken tomaat aan de pennen.
  13. Bestrijk de ingrediënten met de rest van de olie en laat de vis in de grill, onder geregeld draaien, gaar worden.
  14. Bestrooi het gerecht voor het serveren rondom met peterselie.