Rob's kookboek

Spaanse karbonade met paprika

Bereidingstijd
  • 25 minuten
Marineertijd
  • min. 1 uur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 rib- of haaskarbonades
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel (sherry of witte wijn) azijn
  • 2 eetlepels fijgeknipte peterselie
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Pers de teentjes knoflook boven een lage schaal uit.
  2. Roer het paprikapoeder, de sherry e 3 eetlepels olie erdoor.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Wentel de karbonades door deze marinade en lat ze tenminste 1 uur afgedekt marineren.
  5. Snijd de paprika's in brede repen.
  6. Rooster de karbonades 10-15 cm boven de hete kolen in 6-8 minuten bruin en gaar.
  7. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met olie.
  8. Meng de paprikarepen met 2 eetlepels olie, leg ze op een barbecue-groenterooster en roooster ze in 8-10 minuten gaar.
  9. Schep ze af en toe om.
  10. Schep de geroosterde paprika's in een schaal en meng de azijn, de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
  11. Leg de karbonades op 4 borden en schep de paprika's ernaast.