Bij pikante rijst en een salade smaken deze spitjes met de hete zoete saus méér dan goed.
Bereidingswijze
- Controleer of de stukken vlees ongeveer even groot zijn en snijd de grootste stukken wat kleiner.
- Vermeng 6 eetlepels van de olie met citroensap, ui, peper, naar smaak, ½ - ¾ theelepel zout en voeg er de specerijen en kruiden bij.
- Schep het vlees door deze marinade en laat deze minstens 30 minuten intrekken op een koele plaats.
- Was en droog de paprika's, snijd deze overlangs twee keer door en neem de zaadlijsten uit. Verwijder de stelen en snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukken.
- Was de champignons vlug met lauwwarm water.
- Verwijder de harde donkere delen en droog de champignons.
- Steek om-en-om de stukken vlees, de stukjes paprika en de champignons aan 8 spiesen.
- Leg de spiesen terug in de marinade.
- Verwarm de barbecue of grill.
- Laat het vlees onder geregeld keren en af en toe bestrijken met olie gaar en mooi van kleur worden in 10-15 minuten.
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Voeg de bloem toe en laat die, al roerend, lichtgeel van kleur worden.
- Schenk de bouillon al roerend bij de roux in de pan en roer het tot een gladde saus.
- Laat deze zacht koken.
- Voeg 2/3 van de ketjap bij de saus en roer er met de rest van de ketjap glad geroerde komijn- en korianderpoeder door.
- Maak de saus verder naar smaak af met de tomaten ketchup en wat sambal en zout.