Rob's kookboek

Toast Minorca

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 75 g panklare champignons
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels koffieroom of koffiemelk
  • peper
  • zout
  • worcestersaus
  • 2 grote plakken magere ham
  • 4 geroosterde boterhammen
  • 3 gepelde hardgekookte eieren
  • 4 middelgrote gepelde tomaten
  • ½ theelepel gedroogde dragonblaadjes
  • 16 plakjes jongbelegen kaas van ongeveer 5 x 5 cm
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 3 eetlepels kleingeknipt bieslook
Tip van de kok
  • Varieer naar eigen smaak met andere vleeswaren.
  • Neem appel inplaats van tomaat.
Bereidingswijze
  1. Snijd de champignons overlangs in plakjes.
  2. Smelt 30 g boter in de koekepan.
  3. Bak de champignons op een matige warmtebron.
  4. Voeg de koffieroom toe als de champignons beginnen te kleuren.
  5. Laat de inhoud van de koekepan zacht inkoken tot ongeveer 2/3 deel van het vocht is verdampt.
  6. Snijd van grote plakken ham stukken ter grootte van de boterhammen.
  7. Bestrooi de plakken met de oregano.
  8. Leg de boterhammen naast elkaar.
  9. Bestrijk het brood dun met boter.
  10. Snijd de eieren in de eiersnijder overdwars in plakjes en verdeel die in één laagje over de boterhammen.
  11. Verdeel daar de plakjes champignon en ham over.
  12. Snijd plakjes van de tomaten.
  13. Neem eventueel de zaadjes weg en beleg de ham met de tomaat.
  14. Verdeel daar de dragon over.
  15. Bedek de plakjes tomaat met de kaas.
  16. Strooi hierover weinig cayennepeper.
  17. Verwarm de grill voor of leg de boterhammen op het ovenroosteren schuif dat in het midden van de oven of verwarm in de koekepannen weinig boter en leg daar het brood in.
  18. Laat onder de grill, in de oven of in de afgedekte koekepannen het brood warm worden.
  19. Laat de kaas zacht worden en eventueel licht kleuren.
  20. Serveer dit gerecht zo warm mogelijk.
  21. Bestrooi het met het bieslook.