Rob's kookboek

Varkensvlees met geroosterde ananas

Bereidingstijd
  • 15 minuten
Marineertijd
  • 1 uur
Grilltijd
  • 10 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 hamlappen à 125 gram
  • 6 passievruchten
  • 1 rode peper
  • 1 el worcestersaus
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml kokosmelk
  • zout
  • 1 verse ananas
  • 2 el honing
Bereidingswijze
  1. Snij de hamplappen een paar keer in, maar zorg dat de lappen heel blijven.
  2. Halveer de passievruchten en knijp het sap uit boven een kom.
  3. Was de rode peper, verwijder de zaadlijst en snij de peper in dunne ringetjes.
  4. Roer de worcestersaus, de rode peper, 2 eetlepels olijfolie en de kokosmelk door het passievruchtensap.
  5. Breng flink op smaak met zout.
  6. Leg het vlees in deze marinade en zet het afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
  7. Schil de ananas en snij er 4 dikke plakken van.
  8. Verwijder de kern met een scherp mes en besmeer de plakken ananas met 2 eetlepels honing.
  9. Laat de honing even intrekken.
  10. Haal het vlees uit de marinade, grill het ca. 10 minuten op de barbecue en leg de laatste 5 minuten de ananas erbij.
  11. Draai het vlees en de ananas.