Rob's kookboek

Yakitori Teriyaki

Bereidingstijd
  • 25 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
    500 g kipfilet
  • 40 g boter
  • 150 ml medium dry sherry
  • 100 ml japanse sojasaus
  • 1½ eetlepel suiker
  • 12 champignons
  • 1 dunne prei
  • 1 groene paprika
  • 12 lange satéstokje
Tip van de kok
  • Lekker met japanse roze gember, rijst en een komkommer-radijssalade.

Bereidingswijze
  1. Breng de sherry, de sojasaus en de suiker aan de kook en laat de saus tot de helft inkoken.
  2. Laat de saus afkoelen.
  3. Snijd de kipfilet in stukjes van 2 bij 2 cm.
  4. Maak de champignons, de prei en de paprika schoon.
  5. Snijd de prei en de paprika elk in 12 stukken.
  6. Week de satéstokje 10 minuten in koud water.
  7. Steek afwisselend blokje kip, champignons, paprika en prei op de stokjes.
  8. Verwarm de grill of barbecue voor.
  9. Smelt de boter en bestrijk de spiesjes ermee.
  10. Rooster de spiesjes in ca. 12 minuten gaar.
  11. Keer ze regelmatig en let erop dat het vuur niet te warm is.
  12. Bestrijk de spiesjes, vlak voor ze gaar zijn, meerdere malen met de ingekookte sojasaus.
  13. Serveer de overgebleven saus bij de spiesjes.