Rob's kookboek

Broodje ei met zeekraal

Benodigdheden
  • 4 eieren
  • 2 el witte balsamico
  • 4 kleine focaccia broodjes
  • 1 zoete ui (in ringen gesneden)
  • 1 handje jonge sla
  • 4 el bladpeterselie (grof gehakt)
  • 100 g zeekraal
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Broodje ei met zeekraal

Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing en bewaar koel.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook met de balsamico en het zout.
  3. Wanneer het water kookt breek je voorzichtig de eieren één voor één in het kokend water.
  4. Zet het vuur af en laat ze 3 minuten stollen.
  5. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze op een keukenpapier uitlekken.
  6. Snijd de focaccia doormidden en beleg met enkele blaadjes sla, bladpeterselie, zoete uiringen en enkele takjes zeekraal.
  7. Besprenkel met de dressing.
  8. Leg daarop het gepocheerde ei, kruid met zwarte peper en dek af met het bovenste deel van de focaccia.