Rob's kookboek

Dubbele beefburgers

Bereidingstijd
  • 10 minuten.
Grilleertijd
  • 15 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 grote sesambollen
  • 4 beefburgers (300 g) uit de diepvries
  • 1½ eetlepel geurige azijn
  • aroma
  • ½ eetlepel olie
  • 2 gewassen gedroogde blaadjes kropsla of ijsbergsla
  • 4 kleine zoetzure augurken of 2 kleine tomaten
  • 4 dunne plakjes kaas van 5 x 5 cm
  • 2 eetlepels tomatenketchup
Wijntip
Tip van de kok
  • Rooster in plaats van de beefburgers ook eens zelf gekruide beefburgers van vers gehakt met fijn gesneden paprika en wat augurk.
  • Bestrijk bij het gebruik van vers vlees het rooster en beide zijden van het vlees met olie.
Bereidingswijze
  1. Snijd de bollen overdwars 2 keer door.
  2. Neem de beefburgers uit de verpakking.
  3. Klop door de azijn 1-2 druppels aroma en klop daarna de olie door de azijn.
  4. Verdeel de slablaadjes in kleine stukken en schep daar het sausje van azijn met olie door.
  5. Verwarm de grill voor.
  6. Snijd de augurkjes overlangs of de tomaten overdwars in dunne plakken.
  7. Rooster de snijvlakken van de bollen onder de grill mooi van kleur.
  8. Grilleer de beefburgers eerst aan de ene zijde 3-5 minuten; keer het vlees als de kleur goed is en laat de beefburgers aan de andere zijde verder gaar en mooi van kieur worden.
  9. Beleg elke beefburger met een plakje kaas en laat dat onder de grill even smelten.
  10. Bestrijk het onderste deel van elke bol met een ½ eetlepel tomatenketchup; leg er een beefburger op en verdeel daar de sla over.
  11. Bestrijk het middengedeelte van de bollen met de rest van de tomatenketchup; leg daarop de beefburgers en plakjes augurk of tomaat.
  12. Zet het middengedeelte van de bollen op het onderste deel van de bol, plaats er het kap op en serveer het gerecht direct.