Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Bijgerechten
- Atjar bening
Atjar bening
Benodigdheden
1 komkommer
100 g worteltjes
100 g savooiekool
100 g sjalotten
100 ml water
4 tot 6 eetlepels azijn
zout
1 theelepel suiker
8 gekneusde peperkorrels
Bereidingswijze
Snijd de komkommer in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze enige uren in een vergiet uitlekken.
Breng het water aan de kook met suiker, zout en peperkorrels.
Kook hierin de in stukken gesneden worteltjes 6 à 8 minuten mee.
Voeg er daarna de azijn aan toe en roer de rest van de in stukjes gesneden kool en sjalotjes er doorheen.
Schud de komkommer droog in een doek en voeg als laatste bij de massa.
Laat dit 2 minuten doorkoken, en laat goed afkoelen.
Serveer koud.