Rob's kookboek

Bavarois met mandarijntjes

Bavarois à la mandarine

Benodigdheden
  • 4 eidooiers
  • 125 g suiker
  • 350 ml slagroom
  • 250 ml mandarijnensap
  • 2 mandarijntjes
  • citroensap
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 9 g gelatine
Bereidingswijze
  1. Meng de eidooiers met de suiker en klop het mengsel totdat het licht van kleur en schuimig wordt.
  2. Breng ondertussen de melk met het vanillestokje aan de kook en laat het 10 minuten trekken.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Verwijder het stokje uit de melk en geef er de gelatine bij en laat deze oplossen, voeg onder voortdurend kloppen langzaam de melk bij het dooier mengsel en passeer in een pan.
  5. Zet de crème dan op zacht vuur en verwarm totdat hij dikker wordt.
  6. Haal dan de crème onmiddellijk van het vuur.
  7. Laat de crème afkoelen onder af en toe roeren.
  8. Voeg het mandarijnensap toe dat vermengd is met een scheut citroensap.
  9. Klop 250 ml slagroom bijna stijf.
  10. Wanneer de compositie begint te geleren, scheppen we de slagroom eronder.
  11. Doe de bavarois in een vorm en laat ze in de koelkast opstijven.
  12. Garneer de bavarois met schijfjes mandarijn en nog wat room die met suiker is stijfgeklopt.