Rob's kookboek

Custard

Bereidingstijd
  • 30 à 60 minuten
Benodigdheden
  • 1 vanillestokje
  • 325 ml melk
  • 325 ml ongeklopte slagroom
  • 6 eigelen
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Dit recept voor custard komt uit Gregg's Favourite Puddings. Als je vla wilt, volg je het recept hieronder. Wil je graag pudding? Dan moet je het mengsel langer laten indikken.

Custard

Bereidingswijze
  1. Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
  2. Stop de zaadjes in een steelpan en leg het stokje erbij.
  3. Schenk de melk en de room in de pan.
  4. Zet de pan op het vuur en breng langzaam aan de kook.
  5. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel begint met koken en laat 20 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  6. Haal dan het vanillestokje uit de pan.
  7. Klop de eigelen en de suiker los in een kom.
  8. Giet de melk langzaam over de eigelen terwijl je goed klopt.
  9. Maak de pan schoon en giet het mengsel dan weer terug de pan in.
  10. Zet de pan op het vuur (tussen laag en middelhoog in) en laat goed warm worden, terwijl je blijft roeren met een houten lepel.
  11. Op een gegeven moment merk je dat het mengsel gaat indikken.
  12. Zodra het mengsel blijft plakken op de achterkant van de houten lepel, is de custard klaar (dit kan 10 minuten duren).
  13. Let op dat het mengsel niet kookt, anders kan het gaan schiften.