Frisse tractatie die ook dienst kan doen als dessert.
Bereidingswijze
- Was de aardbeien zorgvuldig in koud water.
- Houd 4 mooie kleine vruchten apart.
- Ontdoe de rest van de aardbeien van de kroontjss.
- Snijd de aardbeien in stukken of maak ze met de mixer fijn.
- Vermeng ze met 80 g suiker, het citroensap en de limonadesiroop.
- Maak de vruchten in de beker of met de mixer fijn.
- Zeef deze puree en voeg naar smaak nog suiker toe.
- Zet de wijn, het blad met de glazen en de fijngemaakte aardbeien in de koelkast.
- Proef korte tijd voor het serveren de puree voor de tweede keer en gebruik desgewenst nog wat suiker.
- Zet het blad met glazen klaar.
- Schenk onder voortdurend kloppen de wijn bij de puree.
- Verdeel die over de glazen.
- Garneer met de apart gezette aardbeien.