Rob's kookboek

Aardbeiencocktail

Bereidingstijd
  • 10 minuten
Koeltijd
  • 1 u
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g aardbeien
  • 80-120 g witte basterdsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 100 ml zwarte bessensiroop
  • 300 ml rijnwijn
  • sap van 1 citroen
Tip van de kok
  • Vervang de aardbeien of een deel daarvan door frambozen of bramen.
  • Vervang bij coupes voor kinderen de wijn door verdund citroensap of door limonadesiroop aangelengd met water en wat citroensap.

Frisse tractatie die ook dienst kan doen als dessert.

Bereidingswijze
  1. Was de aardbeien zorgvuldig in koud water.
  2. Houd 4 mooie kleine vruchten apart.
  3. Ontdoe de rest van de aardbeien van de kroontjss.
  4. Snijd de aardbeien in stukken of maak ze met de mixer fijn.
  5. Vermeng ze met 80 g suiker, het citroensap en de limonadesiroop.
  6. Maak de vruchten in de beker of met de mixer fijn.
  7. Zeef deze puree en voeg naar smaak nog suiker toe.
  8. Zet de wijn, het blad met de glazen en de fijngemaakte aardbeien in de koelkast.
  9. Proef korte tijd voor het serveren de puree voor de tweede keer en gebruik desgewenst nog wat suiker.
  10. Zet het blad met glazen klaar.
  11. Schenk onder voortdurend kloppen de wijn bij de puree.
  12. Verdeel die over de glazen.
  13. Garneer met de apart gezette aardbeien.