Rob's kookboek

Café chocolat-orange

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 reep (80 gram) pure chocolade
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker of kandij
  • 1 goedgeboende sinaasappel
  • 6 eetlepels slagroom
  • enkele korrels zout
  • 6-8 eetlepels sinaasappellikeur
  • 7-8 deciliter zeer warme sterk gezette koffie
  • ½ theelepel cacaopoeder
Tip van de kok
  • Vervang de likeur door 1e kwaliteit sinaasappellimonadesiroop en gebruik in dat geval slechts de helft van de suiker of kandij.
  • Zet alle ingrediënten klaar als deze koffie na de gezamenlijke maaltijd zal worden gedronken. Het afwerken vergt dan nog maar een minuutje!
Bereidingswijze
  1. Verdeel de chocoladereep in kleine stukken of rasp de chocolade grof.
  2. Schep de suiker erdoor en verdeel het mengsel over de glazen.
  3. Schil van de sinaasappel 4 smalle lange repen.
  4. Rasp daarna nog 1-2 theelepels schilletjes eraf.
  5. Klop de slagroom met een paar korrels zout bijna stijf.
  6. Verdeel de likeur over de glazen met chocolade en suiker.
  7. Schenk de zeer warme sterke koffie erop en verdeel de slagroom over de glazen.
  8. Garneer elk glas met een reepje en wat geraspte sinaasappelschil.
  9. Strooi dan nog wat cacaopoeder erover.