Rob's kookboek

Mangistan-rumdrank

Bereidingstijd
  • 5 minuten
Koeltijd
  • 1-2 u
Benodigdheden voor 500 ml
  • 1 blikje (3,8 dl) mangistansap
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 4 eetlepels witte rum
  • 4-8 ijsblokjes
Tip van de kok
  • Bij gebruik van verse vruchten: Schil de dikke schil van 6 mangistans en wrijf het vruchtvlees door een zeef of mix het in een snijmixer met wat sinaasappelsap.
  • Vervang de rum en de sinaasappelsap door een mousserende witte wijn of champagne.
  • De smaak van mangistans doet denken aan die van perziken en deze laatste vruchten zijn dan ook te gebruiken als vervanger wanneer mangistans niet verkrijgbaar zijn.
Bereidingswijze
  1. Schenk het mangistansap in de kom.
  2. Giet hier zelf geperst sinaasappelsap door het zeefje bij of roer sap uit blik, glas of diepvries door het sap in de kom.
  3. Voeg de rum lepelsgewijs en naar smaak aan de vloeistof toe en zet de kom tot kort voor het gebruik in de koelkast.
  4. Leg in de glazen vlak voor het serveren 1 of meer ijsblokjes.
  5. Schenk hier de drank op en dien die, gegarneerd met een vruchtje en een rietje direct op.