Rob's kookboek

Sangria

Bereidingstijd
  • 8 minuten
Koeltijd
  • 1-4 uur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 fles (7 dl) Spaanse rode wijn-Rioja
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur
  • 3 eetlepels cognac
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 8 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 goedgeboende sinaasappels
  • ½ goedgeboende citroen
  • ijsblokjes
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
Tip van de kok
  • Vul de sangria's aan met seizoenfruit zoals verse abrikozen, perziken, aardbeien.
  • Voeg kort voor het serveren wat stukjes banaan toe.
  • Verdun voor hen die de drank te sterk vinden de sangria met koolzuurhoudend bronwater of sodawater.
Bereidingswijze
  1. Doe de wijn, sinaasappellikeur en cognac in de kan en roer de suiker door de vloeistof.
  2. Voeg het sinaasappelsap toe.
  3. Snijd 1 sinaasappel overdwars in dunne plakken, verwijder de pitten, snijd de plakjes met schil 2 keer door en doe ze in de kan.
  4. Schil de andere sinaasappel zo dat een lang stuk schil zonder het daaronder liggende velletje wordt afgesneden en doe de schil in de kan.
  5. Snijd de halve citroen overdwars in dunne plakken, verwijder de pitten en snijd de plakjes doormidden en doe ze in de kan.
  6. Zet de kan 1 uur of langer in de koelkast.
  7. Neem de lange sinaasappelschil uit de vloeistof.
  8. Spoel de schil goed schoon en droog de schil.
  9. Hang de schil bij het serveren van de sangria over de schenkkan of snijd de schil in stukken en hang die over de rand van de glazen waarin de drank wordt geserveerd.
  10. Doe in deze glazen 1 of meer ijsblokjes of laat dat de gasten zelf doen.