Rob's kookboek

Vruchten-wijndrank

Bereidingstijd
  • 25 minuten
Koeltijd
  • 1-2 u
Benodigdheden voor 1 l
  • 300 g bramen
  • 200 g bosbessen
  • 200 ml brandewijn
  • grenadine
  • 1 fles mousserende witte wijn
  • poedersuiker
Tip van de kok
  • Gebruik naar keuze een combinatie van verse of geconserveerde vruchten uit glas of blik. Bijvoorbeeld aardbeien, frambozen met aalbessen of zwarte bessen, stukjes pruim of perzik.
  • Vervang de brandewijn door dry gin en de wijn door ginger ale of up-drank.
Bereidingswijze
  1. Was de bramen en bosbessen met lauwwarm, koud en tenslotte met warm water.
  2. Doe ze met aanhangend en een bodempje water in de pan.
  3. Laat de vruchten zacht tot moes koken.
  4. Laat dat daarna onder af en toe roeren afkoelen.
  5. Voeg dan de brandewijn toe.
  6. Zeef de inhoud van de pan in de kom en giet de gezeefde vruchten door het filterzakje in de schoongemaakte steelpan.
  7. Roer naar smaak grenadine door het vruchtenmengsel.
  8. Zet dat tot het gebruik in een karaf of glazen kan in de koelkast.
  9. Schenk bij het serveren in elk glas een laagje van het vruchtenmengsel en vul het glas verder bij met de wijn.
  10. Voorzie elk glas van een roerstaafje.