Rob's kookboek

Vruchtenbowl

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 3-4 sinaasappels
  • 1 grapefruit
  • 3 kiwi's
  • 3 perziken
  • 2 bananen
  • 100 g aardbeien
  • 100 g kersen
  • witte basterdsuiker
  • 1 dl sinaasappellikeur of 4 eetlepels sinaasappel- of citroenlimonadesiroop
  • 2 flessen droge witte Rijn of Moezelwijn
  • 1 fles champagne of andere mousserende wijn
Tip van de kok
  • Andere vruchten zoals ananas, abrikoos, appel, peer, meloen, pruim, druiven, framboos, aalbes, bosbessen en bramen.
  • Houd er rekening mee dat rode vruchten de bowl sterk kleuren en voeg deze kort voor serveren toe.
Bereidingswijze
  1. Snijd de sinaasappels en grapefruit overdwars in 5 mm dikke plakken.
  2. Verwijder de schil van de schijven en maak er partjes van.
  3. Overgiet de perziken na elkaar in een kleine kom met kokend water.
  4. Giet dat na 1/2 - 3/4 min weg en spoel de perziken met koud water.
  5. Pel de perziken, snijd ze overlangs door en verwijder de pitten.
  6. Snijd de halve perziken overlangs in partjes.
  7. Pel de bananen en snijd die in 3 mm dikke plakken.
  8. Overgiet de aardbeien en kersen in aparte kommen met koud water.
  9. Doe de sinaasappel, grapefruit, perzik en banaan in de bowlkom.
  10. Strooi daar ongeveer 75 g basterdsuiker in en schep de stukje fruit voorzichtig om.
  11. Voeg likeur of siroop en de witte wijn toe.
  12. Zet de bowlkom op een koele plaats.
  13. Zet de champagne in de koeler.
  14. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en laat je enigszins uitlekken.
  15. Snijd de grote aardbeien in stukken.
  16. Was de kersen met lauwwarm water; verwijder de stelen en de pitten.
  17. Zet kommetjes met aardbeien en kersen in de koeler.
  18. Schil de kiwi's dun en snijd in dunne plakken.
  19. Voeg korte tijd voor het serveren naar smaak suiker toe aan de bowl.
  20. Schep daardoor de kiwi, aardbeien en kersen zonder de daar uitgetrokken sap.
  21. Zet de bowlkom bij warm weer in een schaal met ijsblokjes.
  22. Schenk de champagne vlak voor het uitscheppen door de bowl.