Rob's kookboek

Duiven met champignons

Pigeons aux champignons

Benodigdheden
  • 2 duiven
  • 120 g boter
  • 16 kleine uitjes
  • tijm
  • peterselie
  • 1 kg champignons
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de uitjes.
  2. Smelt 60 gram boter in een pan en sauteer hierin de duiven bruin.
  3. Doe er wat tijm bij, wat peterselie, dan de uitjes, wat zout en peper en doe de deksel op de pan.
  4. Laat op zacht vuur anderhalf uur stoven.
  5. Schud af en toe met de pan zodat de uitjes niet aanbakken.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken ze.
  7. Schil de knoflook en hak deze fijn.
  8. Hak ook een handje peterselie fijn.
  9. Smelt 20 gram boter in een pan, voeg de champignons toe, zet de deksel op de pan en stoof de champignons totdat ze alle vocht hebben losgelaten.
  10. Laat ze dan uitlekken.
  11. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter, voeg er de champignons bij, de peterselie en knoflook en laat alles bruin sauteren.
  12. Als de duiven klaar zijn, leg dan de champignons op een voorverwarmde schaal, leg er de uitjes omheen en de duiven erop en serveer.