Rob's kookboek

Duiven met room

Pigeons à la crème

Benodigdheden
  • 2 duiven
  • 600 g kastanjes
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 80 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 glaasje brandewijn
  • 100 ml bouillon
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snij de kastanjes kruiselings in en gooi ze in een pan met kokend water.
  2. Laat ze 5 minuten koken.
  3. Giet ze af en haal er beide schillen af.
  4. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de duiven aan alle kanten bruin.
  5. Geef er zout en peper over.
  6. Flambeer ze met de brandewijn.
  7. Als de duiven goed bruin gebakken zijn, voegen we de bouillon, slagroom en witte wijn toe.
  8. We doen er de kastanjes bij, leggen de deksel op de pan en laten het 35 minuten koken op zacht vuur.
  9. Meng ondertussen de rest van de boter met de bloem tot een beurre manié.
  10. Als de duiven klaar zijn, halen we ze uit de pan, leggen ze op een voorverwarmde dienschaal en houden ze warm.
  11. Haal er ook de kastanjes uit en leg deze om de duiven heen.
  12. Klop de saus op met de beurre manié.
  13. Schenk ze over de duiven en serveer.