Rob's kookboek

Eend bonhomme Normand

Canard bonhomme Normand

Benodigdheden
  • 1 eend
  • 300 ml kippebouillon
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 glas port
  • 4 sneetjes witbrood
  • 4 goudreinetten
  • 100 g boter
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Smelt 50 gram boter in een ovenvaste pan.
  2. Doe hier de eend in en braad ze in een oven van 170°C gedurende 40 minuten onder af en toe arroseren.
  3. Ondertussen maken we van het brood rondjes die we in boter bruineren.
  4. Schil de appels, steek er met de appelboor het klokhuis uit en snij ze in dikke schijven.
  5. Sauteer deze schijven appel in wat boter.
  6. Reduceer de kippebouillon tot enkele eetlepels.
  7. Als de eend klaar is haal ze dan uit de pan, deglaceer deze met de port en de kippebouillon.
  8. Laat de saus even koken en breng ze met zout en peper op smaak.
  9. Houd ze warm.
  10. Snij de borstfilets van de eend.
  11. Snij ze in juliënne.
  12. Haal ook de vleugels en boutjes eraf.
  13. Leg deze op een voorverwarmde schaal.
  14. Omring ze met de croûtons, belegd met een schijf appel en wat juliënne borstvlees.
  15. Geef er wat saus over en serveer.