Rob's kookboek

Eendeborstfilet Honolulu

Suprême de canard Honolulu

Benodigdheden
  • 1 eend
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel port
  • 1 varkensnet
  • 300 ml maderasaus
  • 1 truffel met vocht
  • 50 g boter
Bereidingswijze
  1. Maak de maderasaus.
  2. Als ze klaar is voegen we de gehakte truffel en het truffelnat toe.
  3. Snij de borstfilets van de eend en haal verder alle vlees van de botten.
  4. Snij de borstfilets doormidden, zodat mooie dunne lapjes ontstaan.
  5. Draai de rest van het vlees twee keer door de molen met de fijnste plaat.
  6. Geef peper en zout bij dit vlees en roer er langzaam de slagroom door en de port.
  7. Roer totdat het helemaal is opgenomen.
  8. Bestrijk 2 plakjes borstfilet met deze farce, plak er de twee andere plakjes op, en draai ze in een stuk varkensnet.
  9. Smelt de nu boter in een pan en sauteer de filets in 8 minuten aan elke kant gaar.
  10. Serveer er de hete saus bij.