Rob's kookboek

Boerenomelet met spekjes

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 15 g boter
  • 75 g ontbijtspek, in blokjes
  • 200 g gesneden (boeren)soepgroenten
  • 3 eieren
  • 100 ml koffieroom
  • zout
  • peper

Bereidingswijze
  1. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de spekblokjes zachtjes krokant.
  2. Roer de soepgroenten door de spekjes en bak ze in ca. 3 minuten beetgaar; roer ze af en toe.
  3. Klop intussen de eieren los met de koffieroom en zout en peper naar smaak.
  4. Schenk het eimengsel over de het groenten-spekmengsel en bak de omelet, op een matig hoog vuur, tot de onderkant goudbruin en de bovenkant bijna gestold is.
  5. Klap de omelet dubbel en laat hem op een schaal glijden.
  6. Lekker met stokbrood en eventueel nog salade.