Rob's kookboek

Bonte eierschotel

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Oventijd
  • 8 minuten
Benodigdheden voor 4-6 personen
  • 300 g tomaten
  • 1 middelgrote groene paprika
  • 200 g gekookte koude aardappels
  • 8 frankfurter worstjes
  • 4 eetlepels slaolie
  • 1 middelgrote gesnipperde ui
  • 1 plak ham van 50 gram
  • peper
  • zout
  • 6 eieren
  • 3-6 blaadjes selderij of peterselie
Tip van de kok
  • Varieer naar hartelust met deze schotel; vervang de paprika door courgettes, de frankfurter worstjes door 20 kaasblokjes, de ham door boterhamworst enzovoorts.
  • Neem in plaats van verse tomaten, tomaten uit blik (400 gram).

Een ovenschotel met eieren, paprika, aardappel enzovoorts, zeer geschikt als warm hapje bij een broodmaaltijd of als warme maaltijd.

Bereidingswijze
  1. Zet de pan op met ongeveer 8 centimeter water en breng deze aan de kook.
  2. Temper de warmtebron.
  3. Verwijderde steeltjes en de kronen van de tomaten.
  4. Snijd de tomaten kruiselings zeer ondiep in en dompel ze ongeveer 20 seconden onder in het zacht kokende water.
  5. Spoel ze direct af met veel koud water zodat ze afkoelen.
  6. Pel de tomaten en snijd ze overlangs in 4 parten.
  7. Verwijder eventueel het zaad.
  8. Was de paprika en snijd deze overlangs 2 keer door.
  9. Verwijder de steel en de zaadlijsten met zaad.
  10. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ × ½ centimeter.
  11. Verdeel de aardappels in dobbelsteentjes.
  12. Snijd de worstjes in 2 centimeter lange stukken.
  13. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor.
  14. Bestrijk de ovenvaste schaal met wat olie.
  15. Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit daarin de ui glazig.
  16. Niet laten kleuren.
  17. Voeg de blokjes aardappel toe en bak die onder regelmatig omscheppen mooi van kleur.
  18. Voeg de stukjes paprika, tomaat en worst toe.
  19. Zacht laten bakken.
  20. Snijd de ham in stukjes en doe die in de pan.
  21. Schep alles voorzichtig door elkaar.
  22. Proef het mengsel en maak dit op smaak af met peper en zout.
  23. Doe de inhoud van de pan in de ovenvaste schaal.
  24. Strijk het oppervlak egaal en breek hierop naast elkaar de eieren.
  25. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven.
  26. Serveer het gerecht zodra het eiwit is gestold.
  27. Garneer met enkele blaadjes selderij of peterselie.