Een ovenschotel met eieren, paprika, aardappel enzovoorts, zeer geschikt als warm hapje bij een broodmaaltijd of als warme maaltijd.
Bereidingswijze
- Zet de pan op met ongeveer 8 centimeter water en breng deze aan de kook.
- Temper de warmtebron.
- Verwijderde steeltjes en de kronen van de tomaten.
- Snijd de tomaten kruiselings zeer ondiep in en dompel ze ongeveer 20 seconden onder in het zacht kokende water.
- Spoel ze direct af met veel koud water zodat ze afkoelen.
- Pel de tomaten en snijd ze overlangs in 4 parten.
- Verwijder eventueel het zaad.
- Was de paprika en snijd deze overlangs 2 keer door.
- Verwijder de steel en de zaadlijsten met zaad.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ × ½ centimeter.
- Verdeel de aardappels in dobbelsteentjes.
- Snijd de worstjes in 2 centimeter lange stukken.
- Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor.
- Bestrijk de ovenvaste schaal met wat olie.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit daarin de ui glazig.
- Niet laten kleuren.
- Voeg de blokjes aardappel toe en bak die onder regelmatig omscheppen mooi van kleur.
- Voeg de stukjes paprika, tomaat en worst toe.
- Zacht laten bakken.
- Snijd de ham in stukjes en doe die in de pan.
- Schep alles voorzichtig door elkaar.
- Proef het mengsel en maak dit op smaak af met peper en zout.
- Doe de inhoud van de pan in de ovenvaste schaal.
- Strijk het oppervlak egaal en breek hierop naast elkaar de eieren.
- Plaats de schaal in de voorverwarmde oven.
- Serveer het gerecht zodra het eiwit is gestold.
- Garneer met enkele blaadjes selderij of peterselie.