Rob's kookboek

Eieren van de slagersvrouw

Bereidingstijd
  • 30 minuten
Grilleertijd
  • 8-9 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • enkele takjes peterselie
  • 400 g gehakte biefstuk
  • 6 kleine eieren
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • zout
  • peper uit de molen
  • 80 g roomboter
Wijntip
  • Bij dit gerecht past een lichte, rode wijn.
Tip van de kok
  • U kunt tijdens de baktijd van de gehakte biefstuk halve tomaten onder de voorverwarmde grill leggen. Serveer deze eieren van de slagersvrouw dan met deze gegrilleerde tomaten.
  • Serveer apart mosterd, ketchup en tabasco erbij.

Bereidingswijze
  1. Schil de ui, het teentje knoflook en het sjalotje met een schilmesje en snipper of hak deze zeer fijn.
  2. Was de peterselie, sla deze droog en hak de peterselie fijn.
  3. Doe ui, knoflook, sjalotje en peterselie in een kom en voeg de gehakte biefstuk toe.
  4. Breek 2 eieren boven de kom, voeg de mosterd en naar smaak zout en peper toe en kneed alles met de handen goed door elkaar.
  5. Smelt de boter en strijk hiermee de eierschaaltjes in.
  6. Verdeel het vlees in 4 gelijke porties en vorm 4 platte koeken ervan die even groot zijn als de bodem van de schaaltjes.
  7. Verwarm de grill voor.
  8. Leg de koeken in de pannetjes en grilleer ze onder grill 2 minuten.
  9. Haal de schaaltjes uit de grill of oven en keer het vlees.
  10. Grilleer ook deze zijde 2 minuten.
  11. Druk met de bolle kant van een lepel een kuiltje in het midden van de koeken.
  12. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi deze met zout en peper.
  13. Schuif de schaaltjes opnieuw onder de grill.
  14. Haal de schaaltjes onder de grill vandaan wanneer het eiwit is gestold en serveer ze meteen.