Rob's kookboek

Provençaalse omelet

Bereidingstijd
  • ca. 40 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 300 g tomaten
  • 250 g gekookte ham
  • 20 g boter
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout
  • peper
  • 6 eieren
  • zout
  • 6 eetlepels melk
  • 25 g boter
Wijntip
Tip van de kok

Bereidingswijze
  1. Schil en snipper de uien.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd deze in reepjes.
  3. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de ham in stukjes.
  5. Fruit de ui in de boter glazig.
  6. Voeg de paprika toe en laat ze even meefruiten.
  7. Voeg de tomaat en ham toe en bak alles al omscheppende enkele minuten.
  8. Voeg de basilicum, het zout en de peper toe.
  9. Laat alles afgedekt zachtjes stoven tot de ingrediënten gaar zijn.
  10. Klop de eieren los met wat zout en melk.
  11. Smelt de boter in een koekepan en laat het eimengsel erin glijden.
  12. Bak op een matig vuur een mooie, luchtige omelet (de bovenkant moet nèt gestold zijn).
  13. Laat de omelet op een voorverwarmde schotel glijden.
  14. Schep op de ene helft de gare vulling en klap de andere helft erover.
  15. Serveer de omelet met warm gebakken stokbrood en een goed glas rode wijn.