Rob's kookboek

Gevulde eieren

Oeufs farcis

Benodigdheden voor 10 personen
  • 10 grote eieren
  • 3 eetlepels goede mayonaise
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel mosterd, liefst Dijon
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
  • zout
  • peper

Het gevulde ei is een simpel, elegant gerecht. Het eiwit doet dienst als vehikel van de vulling, die bestaat uit de eidooier gemengd met kruiden en andere ingrediënten. Het maken van een gevuld ei is niet moeilijk, en kost ook niet veel tijd. Maar om het te laten slagen moet je wel een beetje secuur te werk gaan. Het oog wil immers ook wat!

Gevulde eieren

Bereidingswijze
  1. Prik een klein gaatje in de eieren, en kook ze in 12 minuten flink hard. Zet het vuur niet al te hard, want de eieren moeten heel blijven.
  2. Zijn de eieren gekookt, laat ze dan goed schrikken onder een straal koud water en pel ze.
  3. Neem een scherp mes en halveer de eieren - overlangs, niet dwars. Doe dit zo netjes mogelijk, zodat je straks mooie, nette gevuld eieren kan maken.
  4. Schep met een klein lepeltje de eierdooiers uit de eieren en doe ze in een kom.
  5. Leg de gekookte halve eiwitten alvast op een schaal. Tip: als je een klein plakje van de onderkant afsnijdt, blijven ze veel beter liggen.
  6. Voeg de mayonaise, kerrie, mosterd, het grootste deel van de bieslook en een klein snufje paprikapoeder toe aan de eidooiers en prak alles door elkaar heen met een vork.
  7. Meng de kruiden goed door het mengsel.
  8. De laatste stap is het vullen van de eieren. Wil je dit heel netjes doen - en dat is wel feestelijk! - dan kun je dit het beste doen met een spuitzak. Gebruik een spuitmond in de vorm van een ster voor de klassieke look. Heb je geen spuitzak bij de hand, of vind je dit wat te veel gedoe? Je kunt de eieren uiteraard ook vullen met een lepel. Strijk de vulling in ieder geval niet glad, maar vul het ei ruim met de vulling.