Rob's kookboek

Elzasser fazant

Faisan à l'Alsacienne

Benodigdheden
  • 1 fazant
  • 250 g gezouten spek
  • 1 saucijsje
  • 250 g gerookt spek
  • 1 kg zuurkool
  • 250 ml Elzasser wijn
  • 200 ml bouillon
  • tijm
  • laurier
  • 1 kruidnagel
  • 10 jeneverbessen
  • 100 gram ganzevet
Bereidingswijze
  1. Verwarm in een pan 50 gram ganzevet.
  2. Doe er de zuurkool bij en verwarm deze.
  3. Geef er de wijn bij.
  4. Voeg dan beide soorten spek toe, tijm, laurier, jeneverbessen en kruidnagel.
  5. Zet de deksel op de pan en kook op zacht vuur gedurende een uur.
  6. Keer de inhoud van de pan af en toe om.
  7. Smelt de rest van het ganzevet in een pan en sauteer hierin snel de fazant aan alle kanten bruin, sauteer verder in 20 minuten.
  8. Gooi het vet weg.
  9. Voeg dan de fazant bij de zuurkool.
  10. Voeg hier ook het saucijsje bij en de verwarmde bouillon.
  11. Sluit de pan goed af en laat nog 50 minuten zachtjes stoven, totdat de fazant gaar is.
  12. Tien minuten voor het einde van de kooktijd prikken we met een vork in het saucijsje.
  13. Leg de zuurkool op een schotel, snij de fazant in vieren, snij het spek in stukken en omring de zuurkool met dit alles.