Rob's kookboek

Forel met kruiden uit de oven

Benodigdheden
  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm
  • 1 grote citroen, in gehalveerde dunne plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
Tip van de kok
  • Vervang de forel door kabeljauwfilet.
  • Leg de filets in de ovenschaal en verdeel de rozemarijn en citroen erover.
  • Strooi er zout en peper over en sprenkel de olijfolie erover.
Bereidingswijze voor 2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Dep de forellen droog met keukenpapier.
  3. Bestrooi de buikholte met zout en peper en leg de takjes rozemarijn of tijm erin.
  4. Leg er enkele plakjes citroen in en sprenkel er wat olijfolie over.
  5. Vet een lage ovenschaal in met olie en leg de forellen er naast elkaar in.
  6. Leg de rest van de plakjes citroen op de forellen en sprenkel de rest van de olie erover.
  7. Strooi er zout en peper over.
  8. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de forellen in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.