Rob's kookboek

Gebakken forel

Benodigdheden
  • 4 forellen
  • 4 mespuntjes peper
  • 4 mespuntjes zout
  • 1 bosje peterselie
  • boter
  • 100 ml witte wijn
  • 10 g amandelschijfjes
Bereidingswijze
  1. Spoel de forellen goed af met water.
  2. Vul de buik van de forel met zout, grof gemalen peper en grof gehakte peterselie.
  3. Sluit de buik af met een houten cocktailprikker.
  4. Bak de gevulde forel in ruim boter om en om in ongeveer 2 minuten per kant.
  5. Doe de forel in een ovenschaal.
  6. Voeg witte wijn toe.
  7. Leg de amandelschijfjes bovenop.
  8. Laat de forel ongeveer 6 minuten grillen onder een hete grill.
  9. Indien nodig kunt u de tijd onder de grill verlengen met 6 minuten maar dan moet u wel een stukje aluminiumfolie op de forel leggen.