Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Forelgerechten
- Gerookte forel met mierikswortelsaus
Gerookte forel met mierikswortelsaus
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
4 filets van 2 gerookte forellen
75 g verse mierikswortel of 50 g geraspte mierikswortel uit glas
2 eetlepels witte wijn
1 eetlepel mosterd
½ geperst teentje knoflook
50 ml crème fraiche
100 ml mayonaise
150 ml kwark
2-3 eetlepels witte basterdsuiker
zout
2 eetlepels citroensap
plakjes citroen
plukjes peterselie
Tip van de kok
Mix door de geraspte mierikswortel een fris-zure appel, nadat u de schil en het klokhuis verwijderd hebt.
Vervang de gerookte forelfilets door filets van bokking of gestoomde makreel.
Is het een voorgerecht? Halveer dan de hoeveelheid saus en garneer de vis met enkele blaadjes waterkers, eikebladsla of krulandijvie.
Bereidingswijze
Leg de filets op de serveerschotel.
Schil de verse mierikswortel en was hem.
Rasp de wortel.
Roer de mierikswortel, de wijn, de mosterd en de knoflook door elkaar.
Maak het mengsel in de mixer fijn en breng het over in de kom.
Klop de crème fraîche goed glad met de garde en roer er vervolgens de mayonaise en de kwark door.
Roer de ingrediënten tot een saus en voeg hieraan naar smaak suiker en zout toe.
Schep het citroensap vlak voor het serveren door de saus.
Garneer het gerecht met plakjes citroen en enkele plukjes peterselie. (De plakjes citroen kunt u tot het midden inknippen en half omdraaien.)