Rob's kookboek

Gevulde forel met limoen

Benodigdheden
  • 4 forellen (schoon)
  • zout
  • peper
  • 100 g bospeentjes
  • 100 g champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 50 g boter
  • 1 eierdooier
  • 1 kopje droge witte wijn
  • 100 ml visbouillon
Benodigdheden limoensaus
  • 50 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels fijngehakte slalot
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 limoenen
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de forellen met zout en peper.
  2. Hak de worteltjes fijn en blancheer ze een paar minuten in kokend water.
  3. Blancheer ook de champignons (apart) en voeg daar een eetlepel citroensap bij om verkleuring te voorkomen.
  4. Bak de sjalotsnippers glazig in de helft van de boter.
  5. Meng worteltjes, champignons en sjalot met de eidooier.
  6. Breng op smaak met zout en peper en vul de forellenbuikjes er mee.
  7. Leg de forellen naast elkaar in een vuurvaste schotel, begiet ze met wijn en bouillon, leg op elke vis een klontje boter, dek de schaal af met folie of ovenpapier en stoof de forellen in 15 minuten in een voorverwarmde oven (200°C.)
Bereidingswijze van de saus
  1. Laat de wijn met de fijngehakte sjalot inkoken tot ongeveer 1 eetlepel "marinade".
  2. Voeg de crème fraîche toe en een gedeelte van het stoofvocht van de forellen.
  3. Laat de saus opnieuw inkoken en giet er, al kloppend, het limoensap bij.
  4. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Giet de saus over de forellen en serveer direct.