Deze doorzichtige, prachtig knalrode gelei is heerlijk friszuur dankzij de combinatie van rinse bessen en suiker.
Bereidingswijze
- Was de aalbessen en ris ze van de takjes.
- Doe ze in een grote pan met 1 dl water.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten flink borrelen tot alle besjes openknappen en het sap eruit komt.
- Duw eventueel met een schuimspaan de besjes kapot om alle jus eruit te krijgen.
- Zeef
- Doe het sap terug in de pan, voeg de geleisuiker toe en breng al roerend opnieuw aan de kook.
- Laat 3 minuten flink borrelen.
- Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de gelei.
- Giet de nog vloeibare gelei met een trechter in brandschone jampotjes.
- Vul de potjes tot bovenaan en draai de deksel erop.
- Laat de potjes 5 minuten omgekeerd staan en zet ze dan weer rechtop.
- Laat verder afkoelen en plak er etiketten op.