Rob's kookboek

Aalbessengelei

Benodigdheden
  • 1 kg aalbessen
  • 100 ml water
  • 650 g geleisuiker
Tip vande kok

Deze doorzichtige, prachtig knalrode gelei is heerlijk friszuur dankzij de combinatie van rinse bessen en suiker.

Bereidingswijze
  1. Was de aalbessen en ris ze van de takjes.
  2. Doe ze in een grote pan met 1 dl water.
  3. Breng aan de kook en laat 10 minuten flink borrelen tot alle besjes openknappen en het sap eruit komt.
  4. Duw eventueel met een schuimspaan de besjes kapot om alle jus eruit te krijgen.
  5. Zeef
  6. Doe het sap terug in de pan, voeg de geleisuiker toe en breng al roerend opnieuw aan de kook.
  7. Laat 3 minuten flink borrelen.
  8. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de gelei.
  9. Giet de nog vloeibare gelei met een trechter in brandschone jampotjes.
  10. Vul de potjes tot bovenaan en draai de deksel erop.
  11. Laat de potjes 5 minuten omgekeerd staan en zet ze dan weer rechtop.
  12. Laat verder afkoelen en plak er etiketten op.