Rob's kookboek

Appel met honing en eiwitschuim

Bereidingstijd
  • 50 minuten
Benodigdheden
  • 4 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 g boter
  • 8 eetlepels honing
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een ovenschaal in.
  3. Schil de appels en snijd ze in dunne plakken.
  4. Schik de appels in de ovenschaal en strooi de helft van de kaneel erover.
  5. Smelt de boter in een steelpan.
  6. Roer de honing erdoor.
  7. Breng aan de kook en roer dan de bloem erdoor.
  8. Schenk de honingsaus over de appels.
  9. Strooi de rest van de kaneel erover.
  10. Splits de eieren.
  11. Klop de eiwitten stijf met de suiker.
  12. Verdeel over de appelplakken en bak in 20 minuten gaar en bruin in de oven.