Rob's kookboek

Bananen met rum

Bananes au rhum

Benodigdheden
  • 4 bananen
  • 30 g boter
  • 2 borrelglaasjes rum
  • 1 citroen
  • 250 ml slagroom
  • 100 g bruine suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
  1. Haal met een sambaltrekker de gele schil van de citroen en hak deze fijn.
  2. Pers de citroen uit.
  3. Pel de bananen, haal ze even door het citroensap en wrijf er citroenrasp in.
  4. Haal ze goed door de bruine suiker en laat ze zo een half uur marineren.
  5. Klop de slagroom met de vanillesuiker niet helemaal stijf en zet deze koel weg.
  6. U kunt het gerecht, wanneer U over een flambeerstel beschikt verder aan tafel bereiden.
  7. Smelt wat boter in de pan, en bak daarin de bananen aan weerskanten.
  8. Geef er dan de rum bij en flambeer.
  9. Schep de bananen, liefst brandend, op de dessertbordjes en geef er een schep slagroom bij.