Rob's kookboek

Gekaramaliseerd fruit

Benodigdheden voor 4 porties
  • 4 stevige kiwi's
  • 1 papaja
  • 2 mango's
  • 50 g boter
  • 1 blik ananasstukjes op eigen sap (200 g)
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 blik lychees op siroop (425 g)
  • 2 el witte rum (naar smaak)
  • sap van 1 citroen
  • 2 tl bruine suiker
  • 8 verse takjes munt
Bereidingswijze
  1. Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
  2. Schil en ontpit de papaja en snijd hem in stukjes.
  3. Snijd de mango in stukjes.
  4. Laat de boter in een pan smelten.
  5. Voeg de papaja en de mango toe.
  6. Bak 3 min. op een hoog vuur.
  7. Voeg de ananas, kiwi's en honing toe.
  8. Laat het fruit in 5 min. karameliseren en meng goed dooreen.
  9. Voeg de lychees met de rum en het citroensap toe.
  10. Verwarm nog eens 3-4 min., tot de vloeistof stroperig wordt.
  11. Bestrooi met de suiker en verhit nog 1 min. onder voortdurend roeren.
  12. Hak wat munt fijn en strooi erover.
  13. Garneer met de overige muntblaadjes.