Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Fruit en vruchten
- Romig aardbeiendessert
Romig aardbeiendessert
Benodigdheden
50 ml aardbeienlikeur
2 eetlepels citroensap
½ theelepel citroenrasp
50 g suiker
250 ml slagroom
125 g aardbeien
40 g witte chocolade
Bereidingswijze
Meng de aardbeienlikeur met het citroensap, de citroenrasp en de suiker.
Klop de slagroom stijf en klop deze daarna door het suikermengsel.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd 4 aardbeien apart en snij de rest in kleine blokjes.
Maak in 4 glaasjes laagjes van de aardbeien en het roommengsel.
Schaaf met een kaasschaaf van de chocolade mooie grote krullen.
Eindig met een laagje aardbeien en garneer met een hele aardbei en een grote krul witte chocolade.
Vervang de aardbeienlikeur door aardbeiensiroop.