Rob's kookboek

Romig aardbeiendessert

Benodigdheden
  • 50 ml aardbeienlikeur
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ theelepel citroenrasp
  • 50 g suiker
  • 250 ml slagroom
  • 125 g aardbeien
  • 40 g witte chocolade

Romig aardbeiendessert

Bereidingswijze
  1. Meng de aardbeienlikeur met het citroensap, de citroenrasp en de suiker.
  2. Klop de slagroom stijf en klop deze daarna door het suikermengsel.
  3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd 4 aardbeien apart en snij de rest in kleine blokjes.
  4. Maak in 4 glaasjes laagjes van de aardbeien en het roommengsel.
  5. Schaaf met een kaasschaaf van de chocolade mooie grote krullen.
  6. Eindig met een laagje aardbeien en garneer met een hele aardbei en een grote krul witte chocolade.
  7. Vervang de aardbeienlikeur door aardbeiensiroop.