Rob's kookboek

Appeltaart

Bereidingstijd
  • ca.40 minuten
Baktijd
  • ca 1 uur
Benodigdheden deeg
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 160 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • zout
  • 325 g boter
Benodigdheden vulling
  • 1,3 kg (5 à 6) appels; geen moesappels.
  • 1 zakje vanillesuiker
  • suiker
  • kaneel
Bakblik
  • Springvorm met een binnen diameter van 26 cm
Tips van de kok
  • Bak deze 1 dag voor serveren. Hij zal dan beter smaken.
  • Serveer met wat slagroom op.

Een appeltaart zonder krenten/rozijnen. Dit geeft een heel andere smaak aan het geheel.

Appeltaart

Bereidingswijze
  1. Meng de bakmeel, suiker, zout, en vanille suiker doorelkaar heen zodat een goed gemengde poeder ontstaat.
  2. Hierna de boter met de rest mengen totdat een vast deeg ontstaat.
  3. Als het deeg goed gekneed is dan kan het in de koelkast enige tijd tot rust komen.
  4. Schil ondertussen de appels en rasp deze met een grove rasp.
  5. Meng dit met een zakje vanillesuiker, suiker en kaneel door elkaar.
  6. Zet het eventueel afgedekt met folie in de koelkast.
  7. Smeer de springvorm (met een diameter van 26 cm) in met boter en bestrooi deze met paneermeel.
  8. Kneed het deeg na en rol het deeg met een deegroller tot een dikte van 3 à 4 mm.
  9. Druk de vorm op het uitgerolde deeg en doe die in de vorm.
  10. Rol nu weer een deel van het deeg uit zodat er stroken van gesneden kan worden.
  11. Doe de stroken aan de zijkant van de vorm zodat er een deegbak wordt gevormd.
  12. Doe de appel in de vorm en maak van de rest van het deeg een deksel of een open bedekking van stoken.
  13. Bak de taart in ongeveer 1 uur op een temperatuur van 185 à 200°C.

De bodem gevuld met appel
De bodem gevuld met appel.