Gebruik geen sappige appels. Kanzi is een appel die weinig sap produceert bij het raspen. Elstars zijn niet geschikt.
Bereidingswijze
- Meng de bakmeel, suiker, zout, en vanille suiker doorelkaar heen zodat een goed gemengde poeder ontstaat.
- Hierna de boter met de rest mengen totdat een vast deeg ontstaat.
- Als het deeg goed gekneed is dan kan het in de koelkast enige tijd tot rust komen.
- Schil ondertussen de appels en rasp deze met een grove rasp.
- Meng dit met een zakje vanillesuiker, suiker en kaneel door elkaar.
- Zet het eventueel afgedekt met folie in de koelkast.
- Smeer de springvorm (met een diameter van 26 cm) in met boter en bestrooi deze met paneermeel.
- Kneed het deeg na en rol het deeg met een deegroller tot een dikte van 3 à 4 mm.
- Druk de vorm op het uitgerolde deeg en doe die in de vorm.
- Rol nu weer een deel van het deeg uit zodat er stroken van gesneden kan worden.
- Doe de stroken aan de zijkant van de vorm zodat er een deegbak wordt gevormd.
- Doe de appel in de vorm en maak van de rest van het deeg een deksel of een open bedekking van stoken.
- Bak de taart in ongeveer 1 uur op een temperatuur van 185 à 200°C.

De bodem gevuld met appel.
Serveren met slagroom.