Rob's kookboek

Biscuit

Benodigdheden
  • 4 eiwitten
  • 1 mespunt zout
  • 20 g boter
  • 125 g suiker
  • 125 g bloem
  • 6 eidooiers
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven tot 180°C.
  2. Voeg 1/3 deel van de suiker toe aan de dooiers en klop met een garde tot het geheel luchtig en zo dik is dat het langzaam glad vloeit.
  3. Voeg een mespunt zout bij de eiwitten en klop ze, onder regelmatig toevoegen van de rest van de suiker, zeer stijf.
  4. Spatel ze voorzichtig onder de dooiers.
  5. Spatel de gezeefde bloem er voorzichtig onder en geef het deeg in een beboterde vorm, waar ook bloem door gestoven is, zet deze in de oven en laat 30 tot 35 minuten bakken.
  6. Haal de biscuit uit de oven, haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.