Rob's kookboek

Bossche bollen

Bereidingstijd
  • ca. 1 uur zonder afkoelen
Benodigdheden voor 4 personen
  • 100 ml water
  • snufje zout
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • boter om in te vetten
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 60 g poedersuiker
  • 1 eetlepel cacao

Bereidingswijze
  1. Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
  2. Voeg ineens alle bloem toe en blijf roeren tot een deegbal is ontstaan die van de wand van de pan loslaat.
  3. Haal de pan van het vuur en klop een voor een de eieren erdoor.
  4. Voeg pas het volgende ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen.
  5. Roer nog 5 minuten krachtig.
  6. Beboter een bakplaat en leg daarop 8 bolletjes deeg.
  7. Bak de soezen gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  8. Open de oven in deze tijd niet.
  9. Temper de oventemperatuur tot 175° C en bak de soezen nog 10 minuten.
  10. Laat ze op een rooster afkoelen.
  11. Klop de room met de suiker stijf en spuit hiermee de soezen vol.
  12. Roer de suiker en de cacao door elkaar.
  13. Roer er enkele druppels water door tot een glad papje is ontstaan en bedek de bovenkant met dit glazuur.