Rob's kookboek

Calliano cake

Cake au Calliano

Benodigdheden
  • 300 g bloem
  • 250 g suiker
  • 75 g boter
  • 3 eieren
  • 100 ml calliano liquer
  • 2 sinaasappels
  • snufje zout
  • 1 zakje instant gist
Bereidingswijze
  1. Vermeng de suiker met de eidooiers, gesneden sinaasappelzeste en het sap van de sinaasappels en klop dit alles schuimig.
  2. Voeg het zout en in gedeeltes de bloem vermengd met de gist toe en als alles goed gemengd is de gesmolten boter.
  3. Sla de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  4. Als laatste de liquer toevoegen en in een beboterde vorm, welke ook met bloem is bestoven is, afbakken in 40 minuten in een oven van 175°C.
  5. Op een rekje laten afkoelen en glaceren met sinaasappelglazuur.(zie hieronder)
Sinaasappelglazuur
  1. Vermeng 2 eiwitten met het sap van 1/2 sinaasappel en voeg gezeefde poedersuiker toe tot het een stevige glazuur is.
  2. Meteen verwerken!