Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Gebak en taarten
- Calliano cake
Calliano cake
Cake au Calliano
Benodigdheden
300 g bloem
250 g suiker
75 g boter
3 eieren
100 ml calliano liquer
2 sinaasappels
snufje zout
1 zakje instant gist
Bereidingswijze
Vermeng de suiker met de eidooiers, gesneden sinaasappelzeste en het sap van de sinaasappels en klop dit alles schuimig.
Voeg het zout en in gedeeltes de bloem vermengd met de gist toe en als alles goed gemengd is de gesmolten boter.
Sla de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Als laatste de liquer toevoegen en in een beboterde vorm, welke ook met bloem is bestoven is, afbakken in 40 minuten in een oven van 175°C.
Op een rekje laten afkoelen en glaceren met sinaasappelglazuur.(zie hieronder)
Sinaasappelglazuur
Vermeng 2 eiwitten met het sap van 1/2 sinaasappel en voeg gezeefde poedersuiker toe tot het een stevige glazuur is.
Meteen verwerken!