Rob's kookboek

Chocolade bisquit

Biscuit au chocolat

Benodigdheden
  • 4 eiwitten
  • 1 mespunt zout
  • 20 g boter
  • 125 g suiker
  • 125 g bloem
  • 6 eidooiers
  • 30 g cacaopoeder
  • 5 g vanillesuiker
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven tot 175°C.
  2. Voeg 1/3 deel van de suiker en de vanillesuiker toe aan de dooiers en klop met een garde tot het geheel luchtig en zo dik is dat het langzaam glad vloeit.
  3. Voeg een mespunt zout bij de eiwitten en klop ze, onder regelmatig toevoegen van de rest van de suiker, zeer stijf.
  4. Spatel ze voorzichtig onder de dooiers.
  5. Zeef de cacaopoeder en de bloem door elkaar.
  6. Spatel de bloem voorzichtig onder het beslag en geef het deeg in een beboterde vorm, waar ook bloem door gestoven is, zet deze in de oven en laat 30 tot 35 minuten bakken.
  7. Haal de biscuit uit de oven, haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.