Rob's kookboek

Cocostaart

Bereidingstijd
Benodigdheden
  • 300 g suiker
  • zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 g boter
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g cocosmeel
  • melk

Bereidingswijze
  1. Meng de suiker, zout en vaniliesuiker tot een homogeen mengsel.
  2. Doe de boter in de schaal en klop dit tot een romig mengsel.
  3. Zet de schaal hiertoe in warm water.
  4. Haal de schaal uit het water en meng er het ei door.
  5. Hier na het gezeefde bakmeel er doorheen mengen tot er een vast geheel ontstaat.
  6. Meng er de cocos door.
  7. Hierna er wat melk door mengen totdat er een goed uitsmeerbare deeg ontstaat.
  8. Smeer de springvorm in met boter en bestrooi deze met paneermeel.
  9. Verdeel het deeg over de bodem.
  10. Bak dit in 45 min op 170°C.